Gjutning - från idé till funktionell design

Kurs i den gjutna komponentens utveckling och produktion

Mål

Målet med kursen är att du som inköpare, konstruktör eller liknande ska få en inblick i den gjutna komponentens utveckling och produktion.

Kursen går som webbkurs. Det innebär att du som kursdeltagare kan ta del av de olika delarna i din egen takt, från din egen dator. Webbkursen är uppdelad i sex olika delar om ca 15-25 minuter vardera som du kan se när det passar just dig bäst. Du kan förstås också se om särskilt intressanta delar.


Innehåll

Under kursens olika delar belyser vi hela tillverkningskedjan från tidig konceptutveckling till leveransbestämmelser av färdig gjuten komponent. Information kring varje delsteg ges, liksom jämförelse av olika materials egenskaper och olika tillverkningsmetoder. Jämförelserna görs både tekniskt och kostnadsmässigt.

Passar kursen mig?

Kursen passar dig som är inköpare, konstruktör eller intresserad av gjutna komponenters möjligheter och egenskaper. En presentation av kursen och föreläsaren finns nedan, se filmen för en 5 min lång kursintroduktion.

Hur får jag tillgång till kursmaterialet?

Är du medlem i LIGHTer Medlemsprogram så logga in på medlemssidorna och klicka på Webbkurser så ligger dom kostnadsfritt där.

Är du inte medlem kontakta LIGHTers ansvarige för industrikurser, Patrik Svanängen, så tilldelas du webblänk och lösenord som ger dig tillgång till kursmaterialet. Efter att länk och lösenord aktiverats första gången så är det giltigt i tre månader och du kan ta del av kursmaterialet när du vill under denna tid. Observera att materialet är helt kostnadsfritt för LIGHTers medlemmar. För icke medlemmar i LIGHTer som önskar ta del av materialet så utgår kostnad enligt nedan.

Kursansvarig

Sten Farre RISE SWECAST

Datum: från och med 12 december 2017
Plats: Online 
Avgift: Gratis för LIGHTers medlemmar. 1 800 kr (exkl moms) för icke medlemmar.