FRAMTIDSSÄKRA DIN AFFÄR!

Delta i kostnadsfritt coachingprogram i cirkulär utveckling

Upptäck vägen mot en hållbar och lönsam framtid för ditt företag! Ett kostnadsfritt utvecklingsprogram där du kan utforska nya möjligheter.

Hur kan ditt företag möta hållbarhetskrav och samtidigt öka lönsamheten? Lär dig om cirkulära affärsmodeller och processer, vad det innebär att anpassa sig till EUs nya, cirkulära krav och hur du kan integrera cirkulära principer redan i designfasen. 

Vad är programmets mål?
Målet med programmet är att framtidssäkra de deltagande företagen genom att accelerera resan mot en mer cirkulär och lönsam verksamhet.

Till vem riktar sig programmet? 
Företag som arbetar med lättvikt. 

Hur ser programmets upplägg ut?
Programmet sträcker sig mellan april och september 2024 och är uppdelat i följande huvudsakliga delar:

1. Inledande informationsmöte om programmet. Anmälan här

2. Fyra digitala föreläsningar inom cirkulär ekonomi där du ges användbar kunskap och får ta del av många inspirerande exempel inom cirkulär omställning (läs mer om dessa längst ned). 

  • Cirkulär Lättvikt: Lagar & krav 19/3 - SE FILMEN NEDAN i flikarna nedan
  • Cirkulär Lättvikt: Affärsmodeller 26/3 - SE FILMEN NEDAN i flikarna nedan
  • Cirkulär Lättvikt: Produktdesign 9/4 - SE FILMEN NEDAN i flikarna nedan
  • Cirkulär Lättvikt: Materialflöden 16/4

Om ni vill anmäla er till någon av dessa nedan kontakta: emma.danielsson@sweco.se

3. Coachningsprogram där de företag som vill börja utforska sin egna cirkulära resa ges individuell coachning och skräddarsytt expertstöd baserat på sina behov

Om ni vill anmäla er till vårt coachingprogram kontakta: emma.danielsson@sweco.se

Vad kostar det?
Programmet är kostnadsfritt men ju längre man vill följa med i programmet desto större eget engagemang krävs.

Vem står bakom programmet?
Programmet arrangeras av LIGHTer i samarbete med RE:Source, Sweco och SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign)

 

Läs kort om de olika föreläsningarna på tabbarna nedan:

Informationsföreläsning
TISDAG 12 MARS KL. 10.00
Sweco Göteborg, Skånegatan 3, samt digitalt. 

Vad behöver ni för framtidssäkra affären genom cirkulär ekonomi? Vad betyder cirkulär ekonomi för ett tillverkande företag? Hur ser möjligheterna till ökad lönsamhet och ökad hållbarhet ut? Vilka nya krav från kunder och lagstiftning kommer? Vad är värdet av programmet för cirkulär lättvikt? Vi ger konkreta exempel på företag som lyckats med att ställa om till cirkulära processer och cirkulära affärer.
Vi bjuder på kaffe från kl. 09.30. 

Välkommen!

 

Föreläsning Lagar & Krav
TISDAG 19 MARS KL. 10.00
Utforska de spännande möjligheterna inom cirkulär ekonomi! Upptäck hur nya lagar, som CSRD och ESRS, kan påverka ert företag och er verksamhet. Lär er hur ni kan dra nytta av dessa lagar för att utveckla era processer mot ökad resurseffektivitet och skapa en mer hållbar framtid. Anslut till oss för att få insikter och vägledning om hur ni kan navigera i den nya lagstiftningen och dra nytta av dess potential för ert företag.

 

 

Föreläsning Affärsmodeller 
TISDAG 26 MARS KL. 10.00
Utforska de mångfacetterade världen av cirkulära affärsmodeller! Upptäck innovativa koncept såsom försäljning av begagnade produkter och produkttjänster. I vår föreläsning presenteras olika typer av cirkulära affärsmodeller och inspirerande exempel från företag som har framgångsrikt implementerat dessa koncept. Lär dig av de bästa och låt dig inspireras till att ta nästa steg mot en mer cirkulär framtid för ditt företag.

 

 

Föreläsning om Produktdesign
TISDAG 9 APRIL KL. 10.00
Dyk djupare in i den spännande världen av produktutveckling och upptäck hur varje beslut kan påverka produktens möjlighet till en cirkulär livscykel. Utforska nyckelaspekter av cirkulär produktdesign och låt dig inspireras av framgångsrika exempel och insikter från branschen. Genom att ta välgrundade beslut tidigt i processen kan du inte bara maximera möjligheterna för produkten att anta en cirkulär livsstil, utan också skapa mervärde för ditt företag och dess kunder. Anslut till oss för att ta del av den senaste kunskapen och bli inspirerad att göra hållbara val för en bättre framtid.

 

Föreläsning om Materialflöden
TISDAG 16 APRIL KL. 10.00
Utforska möjligheterna med att kartlägga materialflöden för att skapa en mer hållbar och effektiv verksamhet! Lär dig hur du kan identifiera och optimera dina materialflöden för att främja återvinning och återanvändning. Upptäck strategier för att skapa ett smart returflöde som inte bara minimerar avfall utan också maximerar resursutnyttjandet. Anslut till oss för att få vägledning och verktyg för att skapa ett cirkulärt materialflöde och bidra till en mer hållbar framtid.