LIGHTer besöker sjösättningsevent av JuteOptimist

Juteborg Sweden AB tillsammans med Vindö Marin och Ljungby Komposit har i Jute-eBoat (ett projekt inom LIGHTer Småföretag) haft som mål att ersätta glasfiber med ett mer hållbart material kallat JuteTech ™ i marin miljö. 

Det har resulterat i en optimistbåt som har fått namnet JuteOptimist. Christian Olsson från LIGHTers verksamhetsledning fick äran att närvara i ett event då denna båt sjösättes. Eventet var fullspäckat med god mat, dryck, musik, bra stämning och intressanta människor. Vi som besökare fick presenterat för oss ett väl fungerade samarbete mellan de olika parterna i projektet för att sedan se när båten sjösättes och provseglades för första gången av Else-Marie Malmek från Juteborg. Hela eventet ägde rum på Vindö Marins bryggor.

"LIGHTer Småföretag har gjort det möjligt för oss att ta fram två High-Tech prototyper; JuteBeen™ och JuteOptimist™", berättar Else-Marie Malmek från Juteborg Sweden AB. Hon fortsätter:
"Genom dessa Proof-of-Concept kan vi visa att det går att ta jute från säckar och rep till High-Tech, genom att ersätta glasfiberarmering med JuteTech™, världens mest hållbara material".

Juteborg har många projekt på gång.
"Genom en medlemscheck inom Medlemsprogram Lättvikt har vi nu dessutom ett pågående projekt vilket gör det möjligt att i ett tidigt skede testa förutsättningarna för världens mest hållbara spånsskiva; JutePart™”, avslutar Else-Marie.

I team Juteborg ingår Else-Marie Malmek, Christina Östergren & Abir Hossain.